zwartekat

Vergeet niet te genieten van het leven!

het zijn de kleine dingen

» Het leven is zoveel beter als je er van weet te genieten. Het is zo simpel: Als je geniet van je leven, dan voel je je goed. En je goed voelen is geweldig! Dat weet iedereen.. toch?

Het is echter gemakkelijk om dit te vergeten gedurende de 9:00 tot 17:00 momenten, als de zaken niet echt gaan zoals je zou willen dat ze gaan, gedurende een heel moeilijke tijd, of als je zo druk bent dat het voelt alsof je amper de tijd hebt om met je ogen te knipperen. Hieronder heb ik tien eenvoudige manieren verzameld die je behulpzaam kunnen zijn om meer te kunnen genieten van het leven.

1. Ga de natuur in!
Er is niets beter om je genot-sensoren te activeren dan een flinke dosis moeder natuur. Ongeacht het weer, gewoon even naar buiten gaan, het opvangen van wat natuurlijk licht en wat vitamine D tot je nemen, gewoon lekker wat frisse lucht inademen. Communiceren met de dag en je omgeving helpt je om dingen op een rij te krijgen en blaast even de spinnenwebben uit je gedachten.

2. Kom er achter wat je leuk vindt om te doen en doe dat!
Maak verbinding in je leven met de dingen die je vreugde brengen. Wanneer vlieg de tijd? Wanneer ben je het meest jezelf? Op je fiets, zingend, in de keuken, zwemmend, schilderend? Maak een lijst met de dingen die je HEEL graag doet en voeg ze met enige regelmaat toe aan je leven.

3. Focus je op wat er nu gebeurt!
Wat er ook gebeurt in je leven, je hebt altijd de mogelijkheid om je te verbinden met waar je op dit moment bent om even kalm en gefocust te raken. Even in het nu en nergens anders. Hoe meer je dit doet, des te meer geaard je je zult voelen en ruimte in je leven zult creëren waardoor het plezier onverwacht je leven binnen kan sijpelen.

4. Zoek een creatieve uitlaatklep.
Iedereen kan plezier, verbinding en voldoening vinden door creatief bezig te zijn. Als je iets vindt wat je graag doet, plan er dan gewoon een wekelijkse sessie voor in. Als je graag iets nieuws zou willen uit proberen, schrijf je in voor een cursus of leen/koop een boek en probeer het gewoon eens uit.

5. Contact houden met vrienden.
Je verbonden voelen vermenigvuldigt plezier, dus reik naar buiten en deel. Als je de plotselinge behoefte voelt om met iemand te praten, pak je telefoon. Plan afspraakjes met vrienden. Zoek naar mensen die dezelfde interesses hebben. Als je van dieren houdt, zoek naar momentjes om tijde met ze door te brengen, bijvoorbeeld door de hond van de buren uit te laten, of door vrijwilligerswerk op een asiel. Vergeet ook het contact met je hogere zelf niet. (je spirituele ik) Dagelijks een korte meditatie kan de deur openen naar veel meer licht en plezier in je leven.

6. Wees dankbaar.
Wat je aandacht geeft, groeit! Als je je aandacht focust op wat er allemaal goed gaat in je leven, waar je van houdt en waar je het meest dankbaar voor bent, zal dit je blik op de zaken in positieve zin doen verschuiven. Doe dit op regelmatige basis en je zult zien dat je meer geniet van de dingen die je hebt.

7. Reserveer wat tijd.
Je hebt tijd nodig voor jouzelf. Ook al ben je nog zo druk, het inplannen van even 15 minuutjes de tijd voor jezelf maakt een enorm verschil in niet alleen hoe je over komt op de rest van de wereld, maar vooral in hoe je je voelt. Zoek even een moment voor je favoriete CD, doe even je ogen dicht, pak dat dikke puzzelboek of simpelweg een kopje thee en de stilte.

8. Eerbiedig je basisbehoeften aan voedsel, onderdak, slaap en liefde.
Denk na over wat essentieel voor jou is om tevreden te zijn. Heb je behoefte aan warmte? Heb je behoefte aan iemand elke dag zien? Heb je behoefte aan regelmatig eten? Heb je behoefte aan 8 uur slaap? Waardeer deze zaken die je elke dag weer in staat stellen van het leven te kunnen genieten en organiseer en plan je schema met deze zaken in gedachten.

9. Single-task.
Het leven is diepzinniger en meer de moeite waard als je je bij één bezigheid houdt en deze bezigheid al je aandacht schenkt. Daardoor kom je meer in het nu. Multi-tasken zorgt voor drukte in je hoofd en ontneemt je het vermogen van dingen te genieten. Zorg voor de mogelijkheid te genieten van elk moment door te single-tasken waar dat ook maar even mogelijk is.

10. Verwen jezelf.
Een voetenmassage, een wandeling zonder bestemming, een gezichtsbehandeling, een half uur helemaal niets doen, die mooie oorbellen die je al heel lang wilde, een heerlijk warm bad met die aromatabletten. Doe het! Je verdient het om je goed te voelen!