zwartekat

De 10 regels van het mens zijn

Handleiding

» U wordt geboren maar u krijgt geen handleiding mee. Vijfentwintig jaar geleden al maakte Chérie Carter-Scott een lijstje met haar 'Tien regels om een mens te zijn'. De regels werden driftig gekopieerd en circuleerden op universiteiten, scholen, kantoren, binnen gespreksgroepen en inmiddels ook op het wereldwijde web. Niemand wist wie de schrijfster was en de tekst werd twintig jaar later dan ook onder het kopje anoniem opgenomen in de wereldwijde bestseller balsem voor de ziel. Het boek 'Als het leven een spel is, dan zijn dit de regels' is de uitgebreidere versie van het oorspronkelijke lijstje. In heldere taal legt de schrijfster hier uit wat de regels inhouden en hoe u ze kunt toepassen om een gelukkiger mens te worden. De regels zijn niet van het genre 'strakke regels en voorschriften' die mensen vertellen wat ze wel of niet zouden moeten doen, denken of zeggen en bieden ook geen oplossing voor emotionele of spirituele kwalen. Het doel van de regels is het dienen als plattegrond op weg naar spirituele groei. Elk hoofdstuk, tien dus, is een wijze les die de lezer wel of niet, meer of minder kan toepassen in haar/zijn eigen leven.

1. Bij uw geboorte zult u een lichaam ontvangen, dat u prettig kunt vinden of kunt haten. Het enige waar u echter zeker van kunt zijn, is dat u dat lichaam voor de rest van uw leven zult behouden.

2. U zult lessen leren omdat u ingeschreven staat voor de informele volle-tijds-school van het 'Leven op de planeet Aarde'. Elk persoon of gebeurtenis is uw Universele Leraar.

3. Er zijn geen fouten, enkel lessen. Groei is een proces van uitproberen. 'Mislukkingen' zijn even goed een deel van dat proces als 'Succes' dat is.

4. Een les wordt herhaald totdat die geleerd is en wordt u op verschillende manieren gebracht. Pas wanneer u de ene les geleerd hebt, kunt u pas met de volgende verder gaan. U zult weten dat u een les geleerd hebt wanneer uw handelen verandert. Wijsheid ligt in het uitoefenen. Een weinig van iets is beter dan een heleboel niets.

5. Indien u strijd hebt met de lessen, worden ze zwaarder. Problemen van buitenaf zijn een nauwkeurige weerspiegeling van uw innerlijke staat. Pijn is het middel waardoor het universum uw aandacht trekt. Wanneer u de innerlijke belemmeringen uit de weg ruimt, dan verandert de uiterlijke wereld met u mee.

6. Daar is niet beter dan het hier en nu. Wanneer uw daar een hier wordt, zult u eenvoudigweg weer een nieuw daar krijgen, dat wederom beter lijkt dan het hier.

7. Anderen zijn enkel weergaven van uzelf. U kunt niet iets liefhebben of haten aan een ander, tenzij het iets weerspiegelt dat u in uzelf liefhebt of haat.

8. Uw leven ligt in uw eigen handen. Het leven voorziet in het doek; u beschildert het! Neem de leiding over uw leven of iemand anders zal dat doen.

9. Hetgeen dat u wilt, komt altijd op u af. Onbewust bepaalt u welke krachten, ervaringen, en mensen u aantrekt. Daarom is de enige volledig beproefde manier om te weten te komen wat u wilt, te kijken naar hetgeen u hebt. Er zijn geen slachtoffers, enkel studenten. Antwoorden voor uw vragen liggen in uzelf. U weet méér dan dat u gehoord en gelezen hebt, of dan dat u verteld is. Het enige dat u moet doen is kijken, luisteren, en vertrouwen hebben.

10. U vergeet al deze wijsheden vlak na uw geboorte! Eigenlijk leert u het af omdat de maatschappij u min of meer vertelt hoe u moet zijn, hoe u moet reageren en wat u moet doen. Zij leren u de keuzes te maken die waarschijnlijk niet uw keuzes zijn. Dit gebeurt omdat u twijfelt en u dus iemand anders vraagt om u te helpen. U kunt het zich weer allemaal herinneren, wanneer u dat ook maar wenst. Leer uzelf dus weer te vinden.